Pokemon-Dimensions
Och tak, przez wiele miesięcy obserwowałam ten fascynujący lud, ma takie fascynujące tradycje, a ich kultura... fascynująca!!!. Przy okazji, Joltik złaś ze mnie!!! - powiedziała kobieta. Posłuszny pokemon zszedł z kobiety i stanoł obok niej, twoja pupilka ciągle mu się przyglądała. Teraz dopiero mogłeś przyjżeć się kobiecie, a raczej dziewczynie, jej blond włosy były ci po kolana, brązowe oczy i małe usta zprwiały że czułeś się przy niej wyjątkowo. Niska pani profesor w okularach, o huderlawej posturze ciała wpatrywała się w ciebie i po chwili odrzekłą: -ktoś ty???-
-Jestem profesor Merii, badam pokemony i różne fantastyczne kultury takie jak te kanibale. Ich tradycje są bardzo fascynujące, ponadto są wielo-bożni, a ich bogowie to w 75% Pokemony. Jednym z bogów-pokemonów był Flaeron, 2 innych jeszcze nigdy nie widziałam..., ale podejrzewam, iż to one powodują wstrząsy gleby (trzęsienia ziemi) - dała ci wykład Pani profesor. Nagle ziemia zaczęła się trząść, droga powrotna była zablokowana przez kamienie. Po twojej lewej są kamienny korytarz z kałużami wody, a po prawej dużo piachu i kolejny tunel.
Udzielam jej szybko pomocy....
- Oshawott pomóż mi przesunąć ten kamień! - poprosiłem
- Nic Ci nie jest? - spytałem pokemona - mrówkę
- Hmmm... zobaczmy jak się nazywasz.. - powiedział i zeskanowałem owego pokemona pokedexem
Kamień jest zbyt ciężki jak na pokemony się tu znajdujące. - Myślę że jedynym wyjściem jest... (tu zawachała się p. Profesor) ...złapać go, myślę że to bóg tych kanibali. On i jego kuzyn walczą o terytorium , zabranie go stąd pozwoli na zaprzestanie trzęsień ziemi. - powiedziała Merii.
Skan Pokedexa:
Durant
Ataki:
Sekator
Atak Piaskiem
Gryzienie
Przyśpieszenie
Złapałeś Duranta
Od tej pory mieszkańcy tych gór mogą być spokojni, walki terytorialne się skończyły a pani profesor i Joltik są szczęśliwi ponieważ lud kanibali udostępnił jej zbiór ksiąg w zamian za trochę cywilizacji.
KONIEC POLOWANIA
Złapałeś Duranta i Poznałeś Profesor Marii